Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/abortbarnet.dk/public_html/misc/typo3/phar-stream-wrapper/src/PharStreamWrapper.php on line 479
Jeg fortryder | Abortbarnet.dk

X

Hjælp

Hjælp

Abortlinien er en anonym telefonrådgivning, der tilbyder samtaler, rådgivning og hjælp til dig, der oplever sorg og skyld efter en abort.

 

Derfor kontakt Abortlinien:

 

Ring til Abortliniens telefonrådgivning på 48 39 48 48 mellem kl. 19.00 og 22.30 eller skriv anonymt til Abortliniens brevkasse eller skriv og få direkte svar fra en rådgiver på post@abortlinien.dk  

 

Har du brug for at tale med en præst, en psykolog eller en psykoterapeut, der tager dig og dine følelser af sorg og skyld alvorligt, har vi også mulighed for at henvise dig.

 

Giv dit barn et navn

Giv dit barn et navn

Her kan du give dit barn et navn og på den måde bringe det ud af anonymiteten. Det er en konkret måde at mindes dit barn på og kan være en vigtig hjælp for dig.

Udfyld de tomme felter, print dokumentet ud – og gem det som et vigtigt minde.

 

Bøn

Mors bøn

Gud, jeg fortryder, at jeg valgte at få mit barn fjernet. Jeg ville ønske, jeg kunne gøre det om. For sent har jeg indset, hvad jeg har gjort. Mit barn er dødt. 

Gud, du véd, at jeg tænker på det igen og igen, og at jeg næsten ikke kan bære den skyld, jeg har. Jeg ved, at ingen forklaringer er gode nok til at fjerne skyldfølelsen. For skylden er der. 

Jesus, kun du kan tage skylden fra mig. Du har selv sagt, at din død vil tage min skyld, hvis jeg vil aflevere den hos dig. Du som havde kærlighed nok til at tilgive selv dem, som slog dig ihjel, hør på mig nu: 

Tilgiv mig Jesus, for dét jeg har gjort. Bær min abortskyld for mig, Jesus, for jeg kan ikke selv. Hjælp mig til at leve videre herfra med din tilgivelse, så jeg aldrig mere skal føle mig så alene. 

Lad mig stole på, at du som tilgiver også giver kraft til at leve og ånde frit. 

 

Bøn

Fars bøn

Gud, jeg fortryder, at jeg ikke kæmpede for mit barn.

Jeg fortryder, at jeg ikke støttede dets mor nok til,

at hun valgte livet for vores barn. 

Gud, tilgiv mig min svaghed og passivitet.

Tag byrden af skyld og skam af mine skuldre,

jeg ved allerede, at den ikke kan bortforklares og forsvares.

Den kostede et menneske livet. 

Nu beder jeg: Tilgiv mig, Jesus.

Bær min skyld for mig, Jesus, for jeg kan ikke selv.

Hjælp mig til at leve videre herfra med din tilgivelse.

Giv mig styrke til at vælge rigtigt herefter.

Lad mig stole på, at du, som tilgiver, også giver kraft til at vælge livet.  

Bøn

Venner og families bøn

Gud, du ved, jeg ikke gjorde alt, hvad jeg kunne for at hjælpe og støtte det ufødte barns mor. Du så, hvordan jeg tænkte på, at det letteste for alle parter var, at barnet blev fjernet. Du så, hvordan jeg tænkte på, hvor besværligt det ville blive med det barn, der ikke var overskud til.

Gud, du ved også, at jeg ikke var oprigtig. Jeg var magelig og doven. Jeg orkede ikke at træde til og støtte, som jeg skulle have gjort. Du hørte mig sige til den gravide, at hun selv måtte bestemme. Gud du véd, at det er løgn. Det kan et menneske ikke selv bestemme. Det kan aldrig være det bedste at vælge døden for en uskyldig. 

Jesus, min skyld tynger mig. Tilgiv mig, at jeg trak mig tilbage, hvor jeg skulle have tilbudt min hjælp og styrke.

Tilgiv mig og sæt mig fri til at leve anderledes fremover. 

 

Bøn

Lægens bøn

Gud, jeg må komme til dig nu – jeg kan ikke længere leve med det, jeg gør. 

Gud, jeg fortryder, hvad jeg har gjort. Der var engang, det føltes som det rigtige at gøre, ja, vel nærmest barmhjertigt mod både mor og barn. Men Gud, nu ser jeg, at kun du kan være Herre over liv og død, ikke jeg – eller noget andet menneske. 

Jeg fortryder, at jeg har dræbt ufødte, uskyldige børn i mors liv. Og byrden af min skyld kan jeg ikke bære.

Tilgiv mig, Jesus, for min skyld er overvældende. Tag min skyld og skam af mine skuldre og sæt mig fri til at vælge livet i stedet. 

Hjælp mig til aldrig at lyve for mig selv igen. Hjælp mig til i handling at vedgå, hvad jeg nu har indset, så jeg heller ikke lyver for andre. 

Herre, hav barmhjertighed og tilgiv mig! 

 

Bøn

Den passives bøn

Gud i Himlen, jeg indrømmer overfor dig, at jeg igen og igen har været passiv tilskuer til det forfærdelige, som sker i vores land. Trods min uvilje mod drabene sover jeg uforstyrret af børnenes skrig og har ikke reddet ét liv med mine rigtige meninger. Min frygt for de store er større end min sorg over dine mindste små. 

Derfor beder jeg: Giv mig ved din sandhed forstand og giv mig ved din kærlighed lidenskab. Giv at jeg med forstand og lidenskab kan være med til at redde ufødtes liv og forældre fra livslange lidelser.

Frels vor kirke fra at dø af ligegyldighed. Væk os og tilgiv os, så vi igen vover at være talerør for din lidenskabelige kærlighed til ethvert menneske, som du har skabt. 

 

Skriv til dit barn

Skriv til dit barn

Du har her mulighed for at skrive en hilsen tilegnet det barn, som lever videre i dit sind og dine tanker, selvom det aldrig blev født. Skriv hvad dit hjerte er fuldt af.

Hvis du ønsker det, vil din hilsen stå her på siden i en periode til minde om dit barn og til hjælp og opmuntring for andre i en lignende situation. 

 

Du har 100 ord til rådighed. Kryds af, om du ønsker at din hilsen skal stå her på siden i en periode. 

Alle indlæg bliver gennemlæst før godkendelse for at undgå misbrug.

 

Tilgivelse

Trin 1

Jeg fandt 100 ”gode” grunde til den abort. Andre overbeviste mig om, at abort var det bedste valg, det rigtige valg, måske endda det kærlige valg - men jeg ved bare, at det ikke passer. Når jeg sidder foran computerskærmen nu, er det, fordi min sjæls inderste ikke har ro: Aborten var forkert! Aborten skulle aldrig have været! Abort er at slå ihjel - og det kan 100 ”gode” undskyldninger ikke lave om. Og aborten kan ikke gøres om. Så hvad nu? Jeg har svigtet, og jeg står skyldig over for Gud - og over for mit barn. Hvad kan jeg gøre, nu hvor der ikke er noget at gøre?

Gud har dig i tankerne

Tilgivelse

Trin 2

Hør, hvad Gud siger til netop dig. Gud har set, at du umuligt kan blive din byrde kvit ved egen hjælp - derfor kommer Han nu til dig med en klar opfordring: Hvis du bekender din abort, er Gud trofast og retfærdig, og Gud tilgiver dig din abort - eller aborter - og renser dig for al din uretfærdighed (frit fra 1.Johannesbrev kap.1 vers.9). Et sønderbrudt hjerte vil Gud aldrig afvise. Hans budskab til dig er, at Jesus har overvundet det onde i verden, også din abort. Han har taget din skyld - den hører ikke længere dig til. Gud siger i dag til dig, at også aborten er der tilgivelse for.

Hvordan tilgiver Gud?

Tilgivelse

Trin 3

Du kan måske fortrænge eller forsøge at glemme alt om aborten - men det forsvinder skylden ikke af. Derfor siger Gud, at du må komme til Ham med din abort, så vil Han fjerne skylden, for ”så høj som himlen er over jorden, så stor er Hans nåde mod dem, der frygter Ham; så langt som øst ligger fra vest, så langt har Han fjernet vore synder - og abort - fra os.” Så langt som østen er fra vesten, det vil sige uendeligt, det vil sige helt væk. Gud kan som den eneste bringe din skyld ud af verden - helt væk. 

Du er elsket

Tilgivelse

Trin 4

Gud tilgiver, fordi Han elsker. Han elsker barnet, som aldrig blev født. Han elsker dig, som fik aborten. Og Hans kærlighed er så guddommelig stor, at Han nu tilbyder dig, at Han vil fjerne din abortskyld, hvis du vil give Ham den. Det gør du ved at gå til Gud med aborten og dit barn - læg det i Guds hænder. Så tilgiver Han dig. Du vil måske altid bære arrene i din sjæl efter aborten, men i Guds øjne er du ren, fin og smuk. 

Hjælp at få

Tilgivelse

Trin 5

Ønsker du Guds tilgivelse for din abort?

Gå videre til feltet ”Hjælp” under menuen "Jeg fortryder" og få personlig hjælp og rådgivning

- eller læg dit hjerte i denne bøn:

 

"Gud, tilgiv mig! 

Min skyld vokser mig over hovedet. 

Byrden er blevet for tung for mig. 

Jeg har gjort det unævnelige, Gud.

Jeg har fået fjernet mit eget liv - mit barn.

Min skyld råber til himlen, jeg er knust. 

Jeg bekender min skyld og beder dig, Gud,

om at fjerne min skyld fra mig. 

Jeg håber på din tilgivelse, Gud!” 

 

- Jesus siger: ”Den, der kommer til mig, vil jeg aldrig vise bort.”

Johannes Evangeliet kapitel 6. vers. 37

 

Skriv til dit barn
Skriv en hilsen tilegnet dit barn

Giv dit barn et navn
Bring dit barn ud af anonymiteten

Tilgivelse
Hvordan finde tilgivelse?

Bøn
Bed en bøn om tilgivelse

Hjælp
Find oplysninger om, hvor du kan søge yderligere hjælp